http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Chec aperitiv cu şunculiţă afumată

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g făină, 1 plic de drojdie praf sau praf de copt dar nu vanilat, 3 ouă, 100 ml ulei, 100 g măsline verzi şi/sau negre făra sîmburi şi tocate, 100 ml vin alb sec, 200 g şunculiţă afumată sau muşchiuleţ, 150 g caşcaval, 1 lingură de muştar.

Mod de preparare: Se amestecă într-un castron toate ingredientele în ordinea în care sînt scrise mai sus. Se pune compoziţia într-o formă de chec, fie unsă cu unt şi tapetată cu făină, fie cu hîrtie de cuptor în ea, şi se pune în cuptor la 170 grade C sau la foc potrivit pentru cel cu gaz. După o jumătate de oră, se scoate şi se taie pe lungime cu un cuţit ca să crească şi ca să se coacă mai bine. E gata după circa o oră.
Se serveşte rece.