Chec cu ciocolată şi fructe uscate
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 60 g cacao pudra, 200 g unt + 20 g pentru uns tava, 200 g zahar, 4 oua, 200 g faina + 10 g pentru tava, 5 g praf de copt, o bucatica de coaja de portocala glasata, o bucatica de coaja de lamaie glasata, cateva fructe uscate (caisa, piersica, para), 100 ml lichior de portocale, 1 varf de cutit sare.
Mod de preparare: Taiati cubulete cojile glasate si fructele uscate, puneti-le intr-o farfurie adanca, stropiti-le cu lichior si lasati-le sa se macereze.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Cerneti impreuna faina, praful de copt si praful de cacao.
Frecati cu mixerul untul si zaharul, pana ce obtineti o crema spumoasa, adaugati ouale, unul cate unul, si la sfarsit, faina cu cacao si praf de copt. Amestecati-le bine si dupa ce aluatul a devenit neted, incorporati fructele taiate cubulete si amestecati din nou.
Ungeti cu unt si infainati o tava de chec lunga de 25 cm. Turnati in ea compozitia (se umple cam 2/3, pentru ca aluatul creste) si dati-o 35 de minute la cuptorul incins.
Cand s-a copt, lasati checul sa se odihneasca 5 minute, scoateti-l din tava si serviti-l dupa ce s-a racit, ajungand la temperatura camerei.
|