http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Cozonaci şi checuri"

Chec cu nuci şi sos Velours
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 180 g miez de nuca, 200 g unt + 20 g pentru uns forma, 200 g zahar pudra, 125 g faina, 4 oua.
Pentru sos: 250 ml lapte, 75 g ciocolata neagra amara, 75 g zahar tos, 75 g cacao, 100 ml frisca lichida (nebatuta).

Mod de preparare: Porniti cuptorul ca sa se incinga. Ungeti o forma de chec cu unt, apoi tapisati-o cu o hartie de pergament unsa si ea cu unt.
Puneti intr-un castron untul inmuiat dinainte si zaharul, si amestecati pana ce compozitia se albeste. Adaugati progresiv faina si ouale intregi, amestecand viguros aluatul, incorporati miezul de nuca pisat. Varsati aluatul in forma si bagati-l la cuptor, 40 de minute.
Separat, preparati sosul: puneti sa fiarba intr-o olita laptele cu zaharul. Cand clocoteste, trageti vasul pe flacara mica, adaugati ciocolata taiata in bucatele, cacao si frisca lichida. Amestecati din nou cu o furculita, cresteti focul, pentru ca crema sa dea in clocot, apoi luati vasul de pe foc.
Serviti checul impreuna cu sosul de ciocolata, acompaniat de un compot de fructe.