Chec cu verdeţuri şi ouă fierte
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg spanac, 2 salate, 2 legături pătrunjel, 2 legături mărar, 2 legături ceapă verde, 1 legătură usturoi verde, 1 lingură pesmet, 2 linguri orez, 7 ouă, 50 g caşcaval, sare, piper, condiment tip Vegeta, ulei.
Mod de preparare: Speli şi cureţi salata şi spanacul şi le pui la fiert în apă cu sare. Separat, fierbi orezul, iar într-un alt vas fierbi 3 ouă. Cureţi apoi ceapa şi usturoiul, le speli, le tai mărunt, apoi toci şi mărarul, şi pătrunjelul. După ce au fiert spanacul şi salata, le scurgi, le pasezi şi le amesteci cu orezul fiert, ceapa, usturoiul şi verdeaţa tocată. Potriveşti gustul de sare şi piper, pui şi 3 ouă crude şi omogenizezi compoziţia. Torni apoi o parte din compoziţie într-o tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet, aşezi în şir ouăle fierte şi curăţate şi pui compoziţia rămasă. Baţi oul rămas, îl întinzi peste chec, presari caşcavalul ras şi-l dai la cuptor pentru 35 de minute.
|