Chec de morcovi cu slăninuţă afumată
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1,2 kg morcovi curatati, 20 felii subtiri de slaninuta (eventual bacon), 4 oua, 50 g unt + 20 g pentru uns forma, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Se curata morcovii, se taie bucati mai mari si se fierb in aburi circa 15 minute. Se incinge cuptorul la 180 grade C, se unge cu unt o forma de chec si se tapeteaza cu hartie pentru copt unsa, de asemenea, cu putin unt. Se maruntesc morcovii in robotul de bucatarie sau se dau pe razatoarea mare; 1/3 din cantitate se pune deoparte, restul se amesteca cu ouale, sarea si piperul si se mixeaza pana ce compozitia devine neteda. Se rastoarna apoi intr-un castron, se adauga si morcovii pusi deoparte si se amesteca bine. Intr-o tigaie se prajesc in untul incins feliile de slaninuta (pe ambele parti), dupa care se aseaza in tava de chec alternativ: un strat de morcovi, unul de slaninuta prajita, ultimul strat fiind de slaninuta. Se pune tava intr-un vas mai mare cu apa, se da la cuptor si se lasa checul sa fiarba 45 de minute la bain-marie.
Se serveste taiat felii, fierbinte sau caldut, dupa gust.
|