Chiftea uriaşă
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g carne de porc tocata, 1 ceapa, 1 ou, 2 linguri pesmet, sare, piper, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 3 linguri ulei, 1 catel de usturoi, 2 felii de bacon (costita), 1/2 legatura patrunjel.
Mod de preparare: Se framanta bine carnea tocata cu oul si pesmetul si se gusta de sare si piper. Ardeii curatati de seminte si nervuri se taie cubulete si se prajesc circa 5 minute intr-o lingura de ulei. Se adauga usturoiul zdrobit si se prajeste putin si el, se sareaza si se pipereaza. Jumatate din ardei se pastreaza pentru prepararea sosului, cealalta jumatate - pentru chiftea. Din carnea tocata se fac doua "placinte" plate cu diametrul de 16 cm. Una dintre ele se acopera cu un strat de ardei prajiti si frunzulite de patrunjel, deasupra se asaza cealalta si se formeaza o chiftea mare. Se prajeste in restul de ulei, cate 7 minute pe fiecare parte, la foc mic.
Ardeii ramasi se maruntesc in mixer si se servesc ca sos impreuna cu chifteaua uriasa.
|