Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Pentru sos: 250 g smantana, 2 linguri zeama de lamaie, coaja de la o lamaie, 1/2 legatura cimbru, 40 g seminte de dovleac, sare, piper.
Pentru chiftelute: o ceapa, 300 g cartofi, o para mare (200 g), un ou, o lingura faina, piper, sare, 3 linguri ulei.
Mod de preparare: Sosul: se amesteca bine smantana cu zeama de lamaie, apoi se incorporeaza coaja rasa de lamaie, frunzulitele de cimbru si semintele de dovleac curatate si taiate marunt. Se gusta de sare si piper.
Chiftelutele: se curata ceapa, cartofii si para (se indeparteaza semintele si partea lemnoasa), se dau pe razatoare si se amesteca cu oul, faina, sarea si piperul. Se prajesc, pe rand, in uleiul incins (ies opt bucati) si se servesc fierbinti, impreuna cu sosul de smantana.
|