http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Chiftele de cartofi şi morcovi
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 600 g cartofi, 400 g morcovi, 1 legătură pătrunjel verde, 2-3 linguri muştar, 2-3 linguri hrean ras, 75 g fulgi de ovăz, sare, piper negru, nucşoară, piper roşu (cayenne), ulei, 3 fire ceapă verde, 250 g iaurt, 1 linguriţă coriandru pisat, sucul de la 1 lămâie, puţină coajă rasă de lămâie, zahăr.

Mod de preparare: Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă şi se dau pe râzătoarea mare. Usturoiul se curăţă şi se taie cărunt. Se amestecă apoi legumele cu muştarul, hreanul, fulgii de ovăz şi usturoiul. Se condimentează totul cu sare, nucşoară, piper negru şi roşu. Se modelează chiftele plate din această compoziţie şi se prăjesc în ulei încins. Se servesc cu o cremă de iaurt, care se prepară astfel: se amestecă iaurtul cu ceapa verde tăiată rondele subţiri, cu coriandrul, sucul şi coaja de lămâie. Se condimentează crema după gust cu sare, piper, un vârf de cuţit de zahăr şi un pic de piper cayenne.