Chiftele de vinete cu sos de roşii
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 vinete mijlocii, 2 ouă, 2 linguri de făină, sare, piper, 3 linguri ulei.
Pentru sos: 500 g roşii, o ceapă, o linguriţă zahăr, sare.
Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă şi se aşează pe un fund înclinat să se scurgă. Se toacă şi se incorporează ouăle, sare, piper şi făină, astfel încît să fie compoziţia potrivit de moale. Se ia cu lingura din compoziţie şi se dă drumul chiftelelor în ulei încins, prăjindu-le pe o parte şi pe alta.
Separat, se fierb cîteva roşii, se trec prin sită şi se amestecă cu puţină ceapă prăjită. Se pune sare şi o linguriţă de zahăr. Se lasă să dea în cîteva clocote. Se aşează chiftelele în sosul de roşii şi se lasă să fiarbă foarte încet, ca să nu se sfărîme.
Se servesc calde sau reci.
|