http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g piept de pui dat prin maşina de tocat, 2/3 ceaşcă pesmet, 1 lingură praf de curry (nu prea iute), 2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt, 1 ou bătut uşor, sare, piper negru măcinat.
Pentru cremă: 1/4 ceaşcă smîntînă acrişoară, 1 lingură muştar gros (cu bobul mare), 1/4 ceaşcă ulei de măsline.

Mod de preparare: Se pun într-un castron carnea tocată, pesmetul, praful de curry, pătrunjelul, oul, sarea şi piperul, se frămîntă bine cu mîna, se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă să stea la frigider circa 20 de minute.
Se împarte tocătura în 6 porţii egale şi se formează - cu palmele unse cu ulei - chiftelele, care se turtesc uşor. Se pun pe grătarul încins sau în cuptor, sub grill, şi se prăjesc pe ambele părţi, pînă ce se pătrund şi se rumenesc frumos. Se servesc fierbinţi, cu crema de muştar.
Pentru cremă, se pun într-un bol mare muştarul şi smîntîna şi se bat bine cu telul. Se adaugă uleiul picătură cu picătură şi se bate în continuare pînă ce crema devine netedă şi onctuoasă.