Chiftele marinate (II)
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1/2 kg carne, 2 ouă, 6 cepe, 1 felie franzelă, 1 cartof, 1/2 morcov, 1/2 ţelină rasă, 1 lingură făină, 2 linguri bulion, 2 linguri grăsime, multă verdeaţă. sare.
Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă cu franzela înmuiată, ouăle, ceapa tăiată mărunt şi rumenită în grăsime, zarzavatul ras, verdeaţa şi sarea. Se fac chifteluţe, se tăvălesc prin făină şi se prăjesc în grăsime foarte bine încinsă. Se aşează în cratiţă şi se toarnă deasupra sos de bulion, iar iarna sos de roşii. Se adaugă o foaie de dafin, verdeaţă şi la urmă puţin oţet. Se scad bine. Tocătura se poate prepara şi fără zarzavat.
Chiftelele se servesc cu zeama de roşii.
|