Chifteluţe cu somon afumat
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 125 g smantana consistenta, 125 g iaurt gras, sare, piper, 1 legatura arpagic verde, 500 g cartofi dati pe razatoarea fina, nucsoara macinata, 2 linguri unt, 150 g felii subtiri de somon afumat.
Mod de preparare: Frecati smantana cu iaurt, apoi condimentati amestecul cu sare si piper. Spalati firele de arpagic, taiati-le inele, apoi incorporati-le in crema rezultata. Amestecati cartofii rasi cu sare, piper si nucsoara. Incingeti untul si prajiti cca. 16 chiftelute. Dupa ce le luati din tigaie, asezati-le pe un servetel de hartie absorbant.
Puneti o lingura din compozitia cu smantana pe o chifteluta, rulati o felie de somon deasupra, apoi acoperiti cu o alta chifteluta. Puneti pe o farfurie cate doua chiftelute aurii si ornati cu verdeata proaspata.
|