http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Chifteluţe de legume cu garnitură
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 dovlecel, 4 morcovi, 6 cartofi, 300 g mazare, 300 g fasole verde, 2 oua, 2 catei de usturoi, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, unt, o legatura de marar, patrunjel.

Mod de preparare: Dovlecelul, un morcov si doi cartofi se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun intr-o strecuratoare si se preseaza ca sa iasa sucul. Se asaza apoi intr-un castron, se adauga cateii de usturoi curatati de coaja si pisati, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga ouale si se amesteca totul.
Se incinge ulei intr-o tigaie, se ia cu o lingura sau o lingurita din compozitie si se toarna in uleiul incins. Se scot din ulei cu o paleta si se pun pe o farfurie.
Legumele ramase se pun la fiert in apa fierbinte la care s-a adaugat un varf de cutit cu sare.
Chiftelele si legumele se servesc fierbinti, stropite cu unt topit si presarate cu marar tocat.
In loc de marar se poate folosi patrunjel.