Chifteluţe de legume cu şofran
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 morcovi, 100 g fasole verde, 1 ardei iute mic, 3 căţei de usturoi, 1 ceapă, 1 ardei gras, 1 cartof, 2 ouă, 1 vârf de linguriţă şofran, mărar, 1 vârf de linguriţă bicarbonat de sodiu, sare, piper, ulei, făină.
Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Fasolea verde se spală, se fierbe şi se taie în bucăţele.
Cartoful se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se presează cu o lingură ca să elimine sucul.
Ardeiul gras şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt.
Se pun legumele într-un castron împreună cu usturoiul curăţat de foi şi pisat, ceapa curăţată de foi şi tăiată cubuleţe. Se adaugă mărar tocat, sare şi piper după gust. Se presară şofranul, bicarbonatul de sodiu, se adaugă ouăle şi se amestecă până devine o compoziţie omogenă.
Se formează chifteluţe, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră, se aşează pe un şervet absorbant şi se lasă să se răcească 5 min.
Se servesc fierbinţi sau reci, cu sos de ardei iute.
|