http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Choux a la creme cu fructe
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 250 ml apă, 150 g făină, 1 linguriţă zahăr, 75 g unt, 3-4 ouă, 1 vîrf de cuţit sare.
Pentru umplutură: frişcă bătută, căpşuni sau zmeură, 2 linguri zahăr pudră.

Mod de preparare: Puneţi să fiarbă apa împreună cu untul tăiat bucăţele, zahărul şi sarea. Luaţi vasul de pe foc şi încorporaţi (deodată) făina cernută. Amestecaţi cu putere, pînă ce aluatul se desprinde de pe margini (dacă nu reuşiţi imediat, puneţi vasul din nou pe foc şi continuaţi să amestecaţi). Lăsaţi aluatul să se răcească şi adăugaţi ouăle, unul cîte unul, amestecînd bine după fiecare şi ridicînd aluatul cu lingura. Aluatul este gata cînd devine elastic şi are consistenţa unei maioneze groase.
Puneţi cîte o grămăjoară de aluat pe o tavă unsă cu unt şi coaceţi choux-urile circa 25 de minute la cuptorul încins la 240 grade C. Lăsaţi-le să se răcească, tăiaţi-le căpăcelele şi umpleţi-le cu frişcă şi căpşuni sau zmeură. Puneţi căpăcelele la loc şi pudraţi-le cu zahăr pudră.