Choux-uri cu Mascarpone
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 50 g unt, 1 vîrf de cuţit sare, 120 g făină, 1 lingură zahăr, 3 ouă, 500 g căpşuni, 40 g zahăr pudră, 3 linguri zeamă de lămîie, 250 g Mascarpone.
Mod de preparare: Se pun pe foc, într-o crăticioară, 200 ml de apă, untul şi sarea şi se lasă să dea în clocot. Se încorporează făina împreună cu zahărul (deodată) şi se amestecă pînă ce se formează un bulgăre de aluat care se desprinde de fundul vasului. Se pune aluatul într-un castron, se lasă puţin să se răcească, după care se adaugă ouăle unul cîte unul.
Se toarnă aluatul într-un cornet mare şi se fac rozete (diametrul circa 5 cm) direct pe tava tapetată cu hîrtie pentru copt, lăsîndu-se puţină distanţă între ele. Se dau la cuptorul încins la 200 grade C, se coc 25 min., se taie în două pe orizontală şi se lasă să se răcească.
Se curăţă căpşunile, se trec jumătate din ele prin sită (sau se mărunţesc în mixer) şi se amestecă bine cu 30 g de zahăr pudră şi cu zeama de lămîie. Se adaugă Mascarpone şi se pune crema la rece. Restul căpşunilor se taie felii.
Se ung choux-urile cu cremă, se pun jumătăţile una peste alta şi se pudrează cu zahăr.
|