http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Choux-uri cu struguri
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g struguri albi, 2 linguri zahăr pudră + zahăr pudră pentru presărat, 1 lingură unt, sare, 75 g făină, 1 ou, un vârf de cuţit de praf de copt, 150 g frişcă, 1 plic întăritor de frişcă, 40 ml lichior de migdale.

Mod de preparare: Strugurii se spală, se zvântă, se taie boabele în două, se presară cu 1 lingură zahăr pudră şi lichior. Se dau în clocot untul, sarea şi 100 ml apă. Se toarnă făina toată odată şi se amestecă continuu pe foc până se formează o cocă ce se dezlipeşte de pe marginea vasului. Se lasă coca să se răcească puţin, apoi se încorporează oul şi praful de copt. Se pune coca într-un şpriţ şi se formează choux-uri pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul încins circa 18 minute. Frişca se bate cu 1 lingură zahăr pudră şi întăritorul de frişcă. Când s-au răcit choux-urile, se taie în jumătate, se umplu cu boabe de struguri şi frişcă. Se servesc cu restul de struguri şi se pudrează cu zahăr pudră.