Choux-uri umplute cu icre
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1/2 pahar mare de apa, 3 oua, 125 g faina, 60 g unt, sare, o cutie mare cu icre.
Mod de preparare: Se fierbe in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cind clocoteste, se adauga faina toata deodata, amestecind continuu cu o lingura de lemn. Se ia vasul la o parte si cind se constata ca nu mai sint nici un fel cocoloase in acest aluat, se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi pe rind, unul cite unul, galbenusurile si la urma, cu grija sa nu se lase, albusurile batute spuma tare. Se unge o tava cu grasime si se coc apoi la foc potrivit choux-urile, punindu-le cu un cornet, in marime potrivita (cit niste nuci) si la distante de 2-3 cm. Cind sint aurite, se scot din tava si se taie pe jumatate. Se umplu apoi choux-urile cu icre.
|