http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Ciolan cu varză acră şi cartofi

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g cartofi, 500 g varză acră, 100 g morcovi, 1 ciolan afumat, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 1 linguriţă măghiran uscat, 1 lingură pătrunjel verde tăiat, sare, piper.

Mod de preparare: Se spală bine ciolanul şi se curăţă ceapa. Se pun la fiert în apă rece. Inainte de a se înmuia complet carnea se adaugă un cartof curăţat.

Când acesta s-a fiert se scoate împreună cu ceapa. Se pun într-un vas, se adaugă puţină zeama din fiertura ciolanului şi se mixează. Cu aceasta se va îngroşa mâncarea.

Varza acră se taie bucăţi şi se fierbe în apă 5 minute. Cartofii rămaşi se taie cubuleţe, morcovul jumătăţi de rondele.

Când ciolanul e fiert şi se poate dezosa uşor, carnea se taie felii şi se pune deoparte.

În zeama rămasă se pun cartofii, morcovul, varza şi usturoiul pisat. Trebuie lăsată doar atâta zeamă cât să acopere legumele. Se presară măghiran şi se fierbe. Când legumele s-au fiert, se amestecă cu mixtura de cartofi, carnea şi se presară cu pătrunjel.