http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă ardelenească de fasole

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g fasole boabe, 800 g oase afumate de porc, 2 cepe mijlocii, o lingură de zarzavat pentru ciorbe, o lingură făină albă, oţet, sare, tarhon în oţet.

Mod de preparare: Fasolea se pune în apă rece cu o seară înainte. Se scurge fasolea la preparare şi se dă la fiert în apă rece. Afumătura se dă un clocot separat şi se spumează. Apoi se dă la fiert împreună cu fasolea şi zarzavatul de ciorbă.
Separat se prepară un rîntaş cu ceapă şi făină. Cînd fasolea şi carnea de pe oase s-a fiert se amestecă cu rîntaşul turnat în ploaie.
Se acreşte cu oţet, se sărează după gust şi se adaugă tarhon din belşug.
Se serveşte cu ceapă roşie şi pîine de casă.