http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă ca la Rădăuţi
Reţetă tradiţională din România
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: O gaina (mai batrina), 2 legaturi patrunjel, 3 legaturi marar, 1 morcov, 2 cepe medii, 1 gogosar (sau ardei gras), 1 varf de cutit boia iute, 50 ml ulei (sau grasime de la gaina), 6 oua, 300 ml smantana, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune gaina la fiert, fara legume, fara sare, si se tine pe aragaz pana cade carnea de pe oase. Se sa deoparte de pe foc si se lasa jumatate de ora sa-si dea duhul. Intre timp, se caleste ceapa in untura (sau in ulei) timp de 2 minute. Peste ceapa usor rumenita, se pun morcovul, gogosarul, mararul, patrunjelul - toate tocate. Se adauga, mai apoi, si boiaua si se trage totul 3-4 minute la tigaie.