Ciorbă cu gulii
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 gulii potrivite, 2 morcovi potriviti, 2 radacini de patrunjel potrivite, o telina mica (optional), 1 ceapa, smantana, sare, piper, vegeta, 2 galbenusuri, sare de lamaie sau zeama de lamaie, ulei.
Mod de preparare: Se curata toate legumele si se taie cubulete. Zarzavatul (in afara de gulii) se caleste in putin ulei. Se pun apoi peste legumele calite apa fierbinte si sare. Cand sunt pe jumatate fierte, se pun si guliile taiate cubulete. Cand au fiert se adauga piper macinat si vegeta. Se da focul la minim si se adauga smantana frecata cu galbenus urile, dar cu mare atentie, sa nu se taie, apoi se ia de pe foc si se presara cu patrunjel proaspat tocat. Se acreste cu zeama de lamaie sau cu sare de lamaie.
|