Ciorbă cu perişoare din pate de soia
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 lingură pate de soia, 2 linguri orez, 1 lingură nucă pisată, 1 ceapă mare, 2 legături pătrunjel, 1 ou, 1 lingură ulei, 1 morcov, 1 rădăcină pătrunjel, 2 cartofi, 1/2 ţelină.
Mod de preparare: Curăţaţi morcovul, rădăcina de pătrunjel, cartofii şi ţelina, tăiaţi-le după preferinţă şi puneţi-le la fiert într-o oală cu apă.
Amestecaţi orezul spălat cu pateul de soia, nuca pisată, ceapa călită, pătrunjelul tăiat mărunt şi la urmă oul bătut. Din această compoziţie, se formează cu lingura perişoare cărora li se dă drumul în supa din care s-au scos legumele. Se lasă supa pe foc 25 min., apoi se dă deoparte şi se presară verdeaţa tocată.
Când se serveşte, se pune o lingură de iaurt sau smântână în farfurie.
|