Ciorbă de bulion cu carne
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg carne de vaca (pulpa sau cu os), 1 radacina telina, 1-2 patrunjei, 1 morcov, 1-2 cepe, 1 lingura untura sau unt, 1 lingura faina, boia de ardei dulce, 1 litru bulion, patrunjel verde, 2-3 linguri smintina, sare.
Mod de preparare: Se fierbe intr-o oala 1,5 l apa cu carnea si se spumeaza pina nu se mai ridica la suprafata spuma. Cind carnea e pe jumatate fiarta se adauga zarzavatul. Cind toate acestea sint fierte se face separat un rintas dintr-o lingura untura sau unt si 1 lingura faina. Cind rintasul s-a rumenit putin, se adauga 1 lingurita de boia dulce si putina apa, amestecindu-le bine sa nu se faca cocoloase. Punem cu grija rintasul in oala si lasam sa mai fiarba 10 minute. Strecuram apoi ciorba in alta oala, adaugindu-i un litru de bulion si putin patrunjel tocat. Se lasa sa mai fiarba 5 minute. Se amesteca in supiera 2-3 linguri smintina, se pune ciorba peste ea.
Se serveste cu cuburi de franzela prajite in unt sau untura. In locul franzelei prajite se pun 2-3 linguri de orez fiert.
|