Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 250 g carnati cruzi afumati (taranesti), 4 cartofi potriviti, 1 ceapa mare, 1 morcov, 250 ml smantana, 1 lingura vegeta, 2 catei usturoi, 1 legatura leustean.
Mod de preparare: Intr-o oala de 3 l (de preferat teflonata), se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se acopera oala si se lasa pe foc mic pana isi lasa carnatii din grasime dupa care se pun ceapa, tocata nu foarte marunt, si morcovul tocat marunt sau ras pe razatoarea mare. Se mai lasa pe foc mic in oala acoperita amestecand din cand in cand pana devine sticloasa ceapa, dupa care se adauga lingura de vegeta si cartofii taiati cubulete si se completeaza cu apa. Se lasa pe foc mediu pana sunt fierti cartofii dupa care se adauga smantana, cateii de usturoi zdrobiti si leustean si se mai da un clocot.
|