Ciorbă de dovlecei a la grec
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2,5 l apă, 2 kg dovlecei, 150 g ceapă, 200 g morcovi, 200 g albitura, 100 ml ulei, 50 g orez, 50 g faina, 200 g smintina, 3 oua, 5 g sare de lamiie, 1 legatura verdeata, sare.
Mod de preparare: Zarzavatul se curata, se spala, se taie marunt si se pune la fiert in supa sau apa, se adauga uleiul si ceapa curatata si taiata marunt. Dupa cca. 5 minute de fierbere se adauga dovleceii curatati, spalati si taiati cuburi. Cind toate componentele au fiert pe jumatate, se adauga orezul si se lasa sa fiarba pina sint gata toate legumele. Se pregateste sosul din galbenusuri, smintina si faina amestecindu-se bine componentele, se subtiaza cu putina ciorba, treptat, pentru a nu se taia si apoi se adauga in vasul cu ciorba. Se controleaza gustul de sare si sare de lamiie (dizolvata) si se continua fierberea inca 4-5 minute. Se serveste cu verdeaţă taiata marunt.
|