http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de fasole verde grasă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg fasole verde grasa, 2 l apa, 3 linguri de faina, cepa, sare, 1 ardei gras, 1/2 kg rosii, 2 oua, o ceasca de smintina, otet dupa gust, verdeata.

Mod de preparare: Se curata fasolea, se rupe in 2-3 bucati, se opareste cu apa clocotita. Se face un rintas, se adauga ceapa taiata marunt si se stinge cu apa. Se pune fasolea intr-o oala, se adauga rintasul, apa clocotita, sare, ardei gras tocat marunt, rosiile taiate si se pun la fiert. Cind fasolea este gata, se ia oala de pe foc, se acreste ciorba cu otet, se drege cu ou si smintina si se presara cu verdeata.