http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de gâscă
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 gâscă, 1 păstârnac, 2 morcovi, 3 ardei, 1 căpăţână de ţelină, 1 ceapă, 5-6 roşii, 1 legătură de leuştean, 1 ou, 2-3 linguri cu smântână, 1 lingură orez, sare, 1 l borş, ardei iute.

Mod de preparare: Se pune ceapa la fiert în apă rece. Când începe să fiarbă, se pune gâsca tăiată bucăţi şi se adaugă sare. Se lasă să dea în clocot şi se ia spuma. Se lasă până fierbe pe jumătate, după care se adaugă zarzavatul tăiat subţire şi orezul. Când e aproape gata, se adaugă roşiile decojite şi tocate.
La sfârşit, se adaugă borşul fiert separat şi leuşteanul tocat mărunt.
Se drege cu ou bătut şi smântână.
Se serveşte caldă, cu ardei iute.