Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 conservă de fasole boabă albă, 6 roşii, 1/4 varză albă, 1 morcov, 2 cartofi, 200 g fasole verde, 2 ardei capia, 1/2 ţelină, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, 4 linguri ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel, mălai.
Mod de preparare: Varza albă se spală, se toacă fideluţă, se presară o linguriţă de sare şi se amestecă foarte bine. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe.
Fasolea verde se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pune într-un castron. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.
Se pune o oală cu patru litri de apă la fiert şi, cînd a început să fiarbă, se pun legumele tăiate.
Se condimentează cu sare şi piper şi, cînd legumele sînt pe jumătate fierte, se adaugă fasolea verde, ardeii capia şi roşiile tăiate în cuburi sau în felii subţiri, cartofii tăiaţi în cuburi şi uleiul.
Cu zece minute înainte de a opri focul, se adaugă fasolea boabe din conservă şi usturoiul întreg.
Se presară pătrunjel tocat şi se opreşte focul. Se serveşte imediat sau se lasă 15 minute să se răcească.
Se serveşte alături de mamaliguţă caldă.
|