Ciorbă de legume cu zer de oaie
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg cartofi, 2 roşii, 2 morcovi, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură leuştean, 1 legătură lobodă, 1 legătură frunze de sfeclă roşie, 2 ardei graşi, 6 ouă, 2 cepe roşii, sare, piper, 2 căţei de usturoi, 1 cubuleţ de unt, 1,5 l zer de oaie.
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi morcovii şi-i tai cubuleţe, ceapa o tai rondele, toci verdeaţa, tai ardeii, cureţi şi toci mărunt căţeii de usturoi, roşiile le cureţi de pieliţe şi le tai bucăţi. Pui la încins untul, apoi adaugi ceapa pe care o laşi puţin să se înmoaie, adaugi apoi roşiile, usturoiul şi morcovul cu o ceşcuţă de apă şi laşi să dea un clocot. Separat, pui la fiert ouăle. După ce a dat un clocot, adaugi restul legumelor, sare şi piper şi le laşi pe toate la fiert aproximativ 40 de minute. Între timp decojeşti ouăle fierte, strecori zerul şi le adaugi pe toate în oală, după ce au fiert legumele. Potriveşti de sare, apoi mai laşi puţin pe foc.
Când serveşti, pui în farfurie un ou, apoi restul ciorbiţei, garnistă cu puţin pătrunjel verde tocat.
|