http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de lobodă (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg lobodă, 1/2 l borş, zeamă sau sare de lămîie sau oţet, o ceapă mică, un vîrf de cuţit de piper, 4-5 căţei de usturoi, leuştean, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare.

Mod de preparare: Loboda se spală, fără să se rupă frunzele, în 2-3 ape; apoi se rup frunzele şi vîrfurile fragede, se iau mănunchi, se taie felii mai late, care se vor pune în 1 1/2 l apă clocotită, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi se vor fierbe circa 30 minute. Ciorba se acreşte cu borş sau cu altă substanţă acră. Se poate pune şi o linguriţă cu vîrf de Vegeta sau un vîrf de cuţit de piper, se adaugă sare cît mai este necesar şi 1-2 linguri cu untdelemn în care se pune un vîrf de boia dulce, pentru aspect. Se drege ca şi ciorba de salată, apoi se sărează şi, pentru aromă, se adaugă usturoi tocat şi leuştean.