http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec
Reţetă semi-vegetariană

Ingrediente: Pentru 10 portii: 1 kg maruntaie de pasare, (ficat, pipote), 2,5 l apa sau supa, 200 g morcovi, 200 g albitura, 100 g telina, 200 g ceapa, 100 ml ulei, 200 g smintina, 50 g faina, 2 oua, 1 legatura verdeata, 5 g sare de lamaie, sare, 100 g orez, 2 l supa

Mod de preparare: Zarzavatul se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala si se taie marunt; pipotele si ficatul se curata, se spala si se taie bucatele; orezul se alege de corpuri straine si se spala. Pipotele se pun la fiert intr-un vas cu supa sau apa, se spumeaza cu paleta in timpul fierberii si se adauga ceapa. Ficatul se opareste, se spala si se fierbe separat. Zarzavatul se inabusa in ulei cu adaos de apa, iar cind pipotele sint aproape fierte, se adauga zarzavatul inabusit si se continua fierberea. Orezul se fierbe separat, se scurge si se adauga in vasul cu ciorba spre sfirsitul fierberii, odata cu ficatul si sosul pentru dres obtinut din oua, batute cu smintina frecata si faina, diluat cu supa. Se mai continua fierberea 5 minute. Se potriveste gustul de sare si de acru, se serveste cu verdeata taiata marunt.