http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de miel cu măcriş

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 carne de miel, circa 300 g frunze de măcriş, o ceapă mijlocie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă, 25 g orez, tarhon, leuştean, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea se pune în 2 l apă rece, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi o linguriţă rasă de sare şi se fierbe circa 50 minute. Măcrişul, numai frunzele, fără codiţe, se spală în 2-3 ape; apoi, se ia cîte un mănunchi şi se taie în felii mai late. Se adaugă în ciorbă şi se lasă să fiarbă încă 30 minute. Măcrişul are acreala lui naturală şi gust foarte plăcut cu carne de miel. Odată cu măcrişul, se pune şi orezul, ca ciorba să fie mai deasă sau se pot face găluşte din albuş. Cînd toate sînt fierte, se sărează după gust şi, dacă este prea acră, se mai adaugă puţină apă. Cine doreşte mai acru, adaugă, după gust, zeamă sau sare de lămîie. Se ia de pe foc şi se drege. Pentru aromă, se pun frunze de tarhon sau hasmaţuchi, leuştean şi pătrunjel, sau din toate cîte puţin.