Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg peşte, 3-4 roşii, 100 g orez, 1 ardei gras mare, 3-4 cepe, 2 morcovi, 1 hrean ras, 1 l zeamă de varză, 1 legătură leuştean, 1 legătură pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: Se curăţă peştele, se taie separat capul şi cozile. Se pun la fiert capul şi cozile în 2 l de apă rece, după fierbere se aruncă carnea şi se păstrează zeama. În zeama obţinută mai sus se pune ceapa tăiată rondele, morcovii mărunt tăiaţi şi hreanul ras. Când s-au înmuiat se adaugă roşiile curăţate de pieliţe şi sâmburi, fileuri de ardei gras şi peştele porţionat în 6 bucăţi, precum şi orezul curăţat şi spălat. Se adaugă sarea, piperul şi zeama de varză.
|