Ciorbă de peşte cu paste
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg rosii, 3 bucati de macrou, o telina, 2 morcovi, 2 cepe, paste sub forma de cercuri, sare, ulei de masline, o legatura de patrunjel, marar.
Mod de preparare: Ceapa se curata de foi, se spala, se taie in patru sau se lasa intreaga. Morcovii si telina se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mici sau se taie cubulete.
Pestele se curata, se eviscereaza si se taie in bucati mai mici. Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga legumele taiate si putina sare. Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie legumele, se adauga rosiile si pastele. Se lasa sa fiarba pastele, se toarna deasupra uleiul, se mai pun putina sare si bucatile de peste.
Se fierbe pana cand pestele este gata. Se ia oala de pe foc, se presara patrunjelul spalat si tocat. Se acopera oala cu un capac si se lasa deoparte.
Se poate folosi si marar.
|