Ciorbă de potroace cu leuştean
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1,5 l apa, 7-8 bucati carne de pasare (labele, aripile, gitul), zarzavat de supa, ceapa, 1 litru zeama de varza acra, 50 g orez, leustean, sare.
Mod de preparare: Se pune carnea la fiert cu apa rece, ceapa taiata marunt si foarte putina sare. Se pune apa atit cit sa acopere bine bucatile de carne, iar in timpul fiertului se mai adauga daca este nevoie. Cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul taiat fire subtiri, cuburi mici, sau trecut prin razatoarea mare, iar cind este aproape gata se adauga orezul. Dupa ce a fiert carnea se adauga zeama de varza acra, care a clocotit mai intii separat. Se potriveste de acru, se mai da citeva clocote, se adauga verdeata si leusteanul.
|