http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de potroace cu mentă
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g măruntaie de pasăre (inimi, pipote) şi tacâmuri, 4 cepe, 4 fire de praz, 3 linguri de orez, 2 ouă, 200 g iaurt, 1 l zeamă de varză murată, 300 g zarzavat (morcov, ţelină, cartofi), leuştean, pătrunjel verde, 2 linguriţe cu mentă uscată.

Mod de preparare: Se pune carnea la fiert şi se spumează. Apoi adăugăm zarzavaturile şi ceapa, tăiate mărunt. După ce fierb, timp de o oră la foc potrivit, adăugăm orezul care va fierbe, împreună cu celelalte ingrediente, timp de 15 minute. Adăugăm zeama de varză murată şi lăsăm ciorba să mai clocotească de 4-5 ori. Stingem aragazul şi punem iaurtul amestecat cu ouăle. Asezonăm ciorba cu menta fărâmiţată şi celelalte verdeţuri.