Ciorbă de pui a la grec
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru 10 portii: 1 kg pui, 2,5 I apa, 200 g morcovi, 200 g albitura, 100 g telina, 200 g ceapa, 100 g orez, 250 g smantana, 50 g faina, 3 oua, 100 ml ulei, 5 g sare de lamaie, (otet), 50 g patrunjel, 50 g marar, sare.
Mod de preparare: Zarzavaturile se curata, se spala, se taie cuburi si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se pune la fiert in apa cu sare, se adauga zarzavatul inabusit si puiul care a fost trecut prin flacara si spalat. In timpul fierberii se spumeaza. Orezul se curata de corpuri straine, se spala, se scurge si se pune la fiert separat. Dupa ce a fiert, pasarea se scoate, se dezoseaza si se taie carnea cuburi, timp in care se adauga in supa orezul fiert si apoi carnea. Se pregateste sosul pentru dres din galbenusurile batute bine, smintina frecata si faina cu adaos de zeama de la ciorba. Se amesteca bine compozitia si se adauga in vasul cu ciorba, continuindu-se inca 5 minute fierberea. Se potriveste gustui cu sare si sare de lamiie dizolvata. Se serveste cu verdeata taiata marunt.
|