http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de roşii cu fasole
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5-2 kg rosii, 3 cepe, 1 morcov, 1 pastirnac, 1 patrunjel, o mina fasole grasa, 2-3 ardei, 2-3 cartofi, verdeata, 1 lingura zahar, 2 linguri orez, 3 linguri ulei, sare.

Mod de preparare: Rosiile, zarzavatul si jumatate din cantitatea de ceapa se spala, se taie si se pun la fiert cu apa rece si sare. Cind sint bine fierte se trec prin sita, iar zarzavatul se taie in bucati mici. Separat se inabusa in ulei restul de ceapa taiata marunt, fasolea taiata bucatele si orezul. Se picura apa si cind fasolea este bine fiarta, se adauga zeama de rosii si zarzavatul fiert, ardeii copti curatati de pielita si taiati felii, 1-2 ardei cruzi. Se adauga zaharul. Se mai poate prepara si cu toata cantitatea de ceapa pusa la fiert o data cu fasolea.
Se serveste cu patrunjel verde tocat si un pahar de zeama de rosii crude.