Ciorbă de roşii cu smântână
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1,5 l apa, 1 kg rosii, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 1 lingurita zahar, 2 ardei grasi, 1 lingura orez, 1 lingurita faina, 1 lingura unt, 1/2 pahar smintina, 1 lingurita marar tocat, sare.
Mod de preparare: Se spala rosiile, se rup si se pun la fiert cu 0,5 l apa. Cind rosiile s-au muiat se strecoara prin sita. Se da pe razatoarea de zarzavat morcovul, patrunjelul si ceapa si se punla fiert cu 1 litru apa, pina ce tot zarzavatul se inmoaie. Se strecoara si se amesteca zeama de zarzavat cu zeama de rosii, se adauga sarea, zaharul, orezul si ardeiul taiat felii mari, precum si un rintas facut din unt si faina si stins cu supa. Se lasa sa fiarba pina cind este gata orezul si se adauga mararul tocat. Inainte de a servi, se bate ciorba cu smintina.
Se serveste fierbinte.
|