http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de salată cu omletă
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 l apa, 4 salate (potrivite ca marime) cu miez tare, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, o lingurita faina, verdeata tocata, 4 linguri smintina, otet sau zeama de lamiie (dupa gust), sare.

Mod de preparare: Se prepara o omleta din 4 oua si 4 linguri lapte, prajita in 2 lingurite unt sau ulei, sare. Zarzavaturile curatate si spalate se dau pe razatoarea de zarzavat si se pun la fiert cu apa 20 minute. Se strecoara inlaturindu-se zarzavatul si in zeama se adauga salata bine spalata si taiata suvite late, faina amestecata cu smintina. Se lasa sa fiarba 10 minute apoi se adauga sare, otet sau zeama de lamiie si verdeata tocata.
Se serveste cu omleta taiata ca taiteii.