http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 salate mari, 100 g slănină afumată, 3 legături de usturoi, 2 ouă, 50 ml lapte, 50 g făină.

Mod de preparare: Speli 4 salate mari, le cureţi şi le tai fâşii. În oala în care vei face ciorba prăjeşti 100 g slăninuţă afumată tăiată felii şi o scoţi pe o farfurie. Căleşti în grăsimea rămasă 3 legături de usturoi tocat, apoi adaugi slănina, salata, completezi cu apă şi laşi să fiarbă. Potriveşti apoi gustul de sare. Separat, prepari o omletă din 2 ouă, un pic de lapte şi făină şi o prăjeşti bine. Laşi omleta să se răcească, apoi o tai fâşii, o adaugi în ciorbă şi dai oala deoparte.
Este foarte bună cu multă smântână.