http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de viţel cu mazăre

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g carne de viţel, 800 g roşii, doi morcovi, o ţelină, o rădăcină de pătrunjel, 4 cepe, un ardei gras, 400 g mazăre, 400 ml borş, o legătură de leuştean, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea de viţel se taie în bucăţi mici, se spală şi se pune într-un castron la rece. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în jumătăţi sau se lasă întregi.
Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie în felii subţiri sau în cuburi.
Roşiile se opăresc câteva minute în apă fierbinte, apoi se curăţă de pieliţă şi se taie mărunt.
Într-o oală se pun la fiert 3 litri de apă şi carnea de viţel. Se ia spuma, se adaugă cepele, morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina tocate. Se lasă să fiarbă timp de 20 de minute la foc mediu, se adaugă roşiile, mazărea şi feliile de ardei.
Borşul se fierbe separat şi se toarnă în oală, adăugându-se sarea şi piperul după gust.
Când carnea este fiartă, se presară leuşteanul tocat mărunt, se opreşte focul şi se acoperă oala cu un capac.
Se serveşte fierbinte alături de mămăligă fierbinte.