Ciorbă moldovenească de potroace
Reţetă tradiţională din România
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg măruntaie de pasăre (aripi, gâturi, pipote, gheare), 100 g morcovi, 100 g ţelină, 100 g ceapă, 50 g orez, 1 l zeamă de varză, 1 leg. pătrunjel verde, 1 leg. leuştean.
Mod de preparare: Măruntaiele de pasăre se curăţă, se spală, se pun la fiert în apă cu sare şi se spumează cât este necesar. Ceapa se toacă mărunt, iar zarzavaturile de supă se taie julien, se trag împreună în ulei şi se adaugă la ciorbă. Orezul se fierbe separat şi se pune în ciorbă în acelaşi timp cu zeama de varză. Se mai potriveşte o dată gustul de sare, iar la sfârşit se adaugă verdeaţa tocată.
|