Ciorbă oltenească de porc
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc cu os, 2 morcovi, 1/2 ţelină, 3 cepe, 2 cartofi, 2 linguri pastă de roşii, 1/2 l zeamă de varză sau borş, sare, 1 ou, 1 legătură pătrunjel.
Mod de preparare: Pui carnea la foc în apă cu sare, o dai numai într-un clocot şi apoi arunci apa şi speli carnea cu apă rece. O pui din nou la fiert în 4 l de apă rece cu sare şi o laşi 40-45 de minute. Cureţi morcovii, ţelina şi ceapa, le toci mărunt, cureţi şi speli şi cartofii, apoi îi tai în cuburi mai mari. Când carnea este aproape fiartă, pui toate legumele, pasta de roşii şi potriveşti de sare. După ce şi legumele sunt fierte, adaugi zeama de varză sau borşul. Baţi un ou cu puţină sare şi îl pui în ciorbă. Tragi oala de pe foc şi adaugi pătrunjelul tocat.
Poţi pregăti ciorba şi cu şiră de porc afumată sau cu costiţă afumată.
O poţi servi cu castraveciori acri sau ardei iute.
|