http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbiţă din ciocănele de porc

Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 6 picioruse de porc, 2 rasoale de porc, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 1 ceapa, 1 telina mica, dafin, piper boabe, sare.
Pentru dres: 500 g smantana, 4 oua.


Mod de preparare: Se aseaza intr-o oala mai mare ciocanelele spalate si curatate si rasoalele feliate. Se acopera cu apa si se dau in clocot pana se ridica spuma. Se arunca apa, iar ele se calesc si se aseaza iar in oala intr-o noua apa.
Dupa ce au fiert cam 1 ora se adauga zarzavatul curatat si se mai lasa la fiert pana cand se desprinde carnea de pe oase cu usurinta.
Se scot piciorusele si rasoalele fierte, se lasa la racit, se curata de pe oase, se taie marunt si se aseaza din nou in oala cu zeama strecurata.
Se mai dau in cateva clocote, se potriveste de sare si piper si se lasa la racit.
Se pregateste pentru dres smantana cu galbenusurile, se bat bine si se adauga in zeama calda, dar nu fierbinte.
Se serveste cu mujdei de usturoi, otet si ardei iute.