Ciulama de ciuperci (I)
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci albe de pădure sau de cultură, 50 g unt, 25 g făină, 100 ml smîntînă, o ceapă, mărar, pătrunjel, piper, sare.
Mod de preparare: Ciupercile, curăţate şi bine spălate, se taie în felii mari şi se fierb acoperite, 30 minute, într-o cratiţă cu 1/4 l apa clocotită, la foc mic, împreună cu ceapa tăiată în sferturi, pînă cînd ciupercile se moaie bine, scoţîndu-se apoi ceapa. Făina se freacă cu o lingură de apă rece, deşertîndu-se peste ciuperci cu care se amestecă, lăsînd să fiarbă cîteva clocote ca să se lege puţin sosul, apoi cratiţa se ia de pe foc. Smîntîna, bătută cu o lingură de apă rece. se amestecă cu sosul fierbinte, potrivindu-se gustul cu sare. Deasupra se pun bucăţele de unt, frunze de mărar şi pătrunjel tăiate mărunt.
|