Ciulama de ciuperci ca la Putna
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 kg ciuperci de padure, 200 g unt, 150 g faina, 400 g smantana, 200 g cascaval, o legatura patrunjel verde, 1 g piper, sare.
Mod de preparare: Ciupercile se curata se spala si se taie in pestisori, se fierb in apa cu sare, apoi se scurg bine. Se infierbanta 150 g unt, se adauga faina, se caleste, fara a se rumeni. Se stinge cu apa in care au fiert ciupercile, se amesteca bine pana ce sosul s-a legat. Se toarna sosul peste ciuperci si se fierbe inca 10 minute. Se adauga smantana, piperul, patrunjelul tocat si se potriveste gustul de sare.
La servit, pe fiecare portie se adauga o bucatica de unt si se presara cascaval ras. Se mananca de regula cu mamaliguta calda.
|