Ciulama de miel cu ciuperci
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 500 g carne de miel, 1 kg ciuperci, 4 linguri ulei, 2 linguri făină, 1 ceşcuţă lapte, 1 ceapă, sare.
Mod de preparare: Carnea se taie cubuleţe şi se pune în cratiţă cu o lingură de ulei, ceapa înteagă şi apă cît să acopere carnea. Se lasă la foc pînă carnea e bine fiartă. Ciupercile se fierb 20 min. în apă cu puţină sare. După ce s-au răcit, se scot şi se toacă mărunt. Separat, se prepară sosul din restul de ulei, în care se prăjeşte uşor făina, apoi se stinge cu zeama ăn care a fiert carnea şi cu o ceşcuţă cu lapte, amestecîndu-se repede, ca să nu apară cocoloaşe. Se adaugă carnea şi ciupercile, se sărează după gust şi se mai lasă să dea cîteva clocote.
Se serveşte cu mămăliguţă aburindă.
|