http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Ciuperci cu mărar
Reţetă de post (vegetariană)

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, o linguriţă cu vîrf de mărar tăiat mărunt, o ceapă, 1/4 l suc de roşii, piper, sare.

Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte în tot untdelemnul 4-5 minute, cu o jumătate de linguriţă cu sare, la foc mic, pînă cînd scade apa ce o lasă şi devine lucioasă, se adaugă apoi ciupercile, sucul de roşii şi un vîrf de cuţit de piper, lăsîndu-le să fiarbă la foc mic, acoperite, 30-40 minute, şi adăugînd puţină apă pînă ce se înmoaie. Cînd ciupercile sînt fierte, sosul scăzut numai cît să le cuprindă şi untdelemnul la suprafaţă, se adaugă mărarul şi se sărează după gust şi, facultativ, se pun cîteva picaturi de zeama lămîie. Se servesc reci, ca fel întîi.